De geschiedenis van 2Jours.

2Jours is ontstaan vanuit Calculatiebureau Journée

De oorsprong ligt al generaties terug bij Aannemingsbedrijf Hutten en later Journée.
Na 7 jaar in dienst te zijn geweest als 'Bouwkundig Automatiseringsadviseur' bij Admicom is sinds 1992 J.M. Journée met Calculatiebureau Journée een betrouwbare partner in de bouwwereld.

Jarenlang werd er gewerkt met een DOS programma. Dat ging op zich prima, maar werkte erg omslachtig. Zo was bijvoorbeeld het efficiënt uittrekken van materiaaleenheden niet mogelijk en moesten resultaten vanuit Excel worden overgetypt. Daarnaast werkt niet iedere klant met dezelfde calculatiesoftware en is het ondoenlijk om de verschillende software aan te schaffen, te beheersen en te onderhouden. Calculaties kunnen weliswaar worden uitgewisseld, maar niet de uittrekstaten en maatvoeringen (hoe bepaalde eenheden berekend zijn).

Met het DOS programma werden calculaties gemaild of zelfs verstuurd per post naar klanten. Bij wijzigingen werden de calculaties vervolgens heen en weer gestuurd. Kortom: erg omslachtig. Om efficiënt te kunnen werken, zijn wij in 2003 gestart met de ontwikkeling van onze eigen software. Vanaf 2007 maakt Calculatiebureau Journée alle calculaties met de eigen software: 2Jours.

De naam 2Jours (wat u uitspreekt als toesjoer) staat voor 'altijd'. Onze software is altijd en overal te benaderen.

Een stukje geschiedenis van Calculatiebureau Journée kunt u lezen door op onderstaande afbeelding te klikken.