Professionele rapportages

De calculatiesoftware bevat vele mogelijkheden om calculaties af te drukken. Alle afdrukken kunnen voorzien worden van uw eigen logo en hebben een professionele, overzichtelijke en duidelijke uitstraling dat vertrouwen wekt bij uw opdrachtgever.

Voordat u uw calculatie afdrukt, wordt er eerst een PDF document gemaakt. Het PDF document kunt u niet alleen gebruiken om af te drukken, maar ook om mee te sturen als bijlage bij een e-mail.


Beschikbaarheid: Basic, LT, Medium en PRO

Gratis demo aanvragen


Afdrukmogelijkheden

Er zijn verschillende manieren om een calculatie af te drukken.
U kunt ervoor kiezen om alleen de (hoofd)groep af te drukken waarin u op dat moment aan het werk bent, of alleen de huidige calculatie, of het gehele project.

Hieronder volgt een overzicht van de belangrijkste afdrukmogelijkheden.

 • Printdatum

  De printdatum die boven de rapportages wordt getoond is aan te passen. Op deze manier is het mogelijk om een calculatie af te drukken met een andere datum dan de datum van het moment van afdrukken.

 • Keuze uit af te drukken kolommen

  Het is mogelijk om zelf te bepalen welke kolommen worden afgedrukt. Daarnaast is er de mogelijkheid om zelf printopties samen te stellen bij de instellingen.

 • Open begroting

  Bij het afdrukken van een open begroting worden de opslagen / staartpercentages verwerkt in de calculatieregels. Op deze manier zijn opslagen wel berekend, maar NIET inzichtelijk.

 • Werkbegroting

  De werkbegroting bevat de omschrijving en aantallen van de materialen en uren uit de calculatie. Het is hierbij mogelijk om een correctiefactor op de uren toe te passen.

 • Eenheidsprijzen

  Het is mogelijk om een rapportage te maken van de eenheidsprijzen per groep. Het overzicht bevat een lijst met subgroepen met aantallen, prijseenheid, eenheid en de het totaalbedrag van de betreffende groep.

 • Stelposten als bijlage

  In de bijlagen opnemen: in de calculatie kunnen stelposten worden opgenomen voor bijvoorbeeld wandtegels. Het is mogelijk om een apart overzicht af te drukken van alle opgenomen stelposten. Zo heeft de opdrachtgever een overzicht van alle opgenomen stelposten en kan besloten worden dat niet € 35,00 /m2 voor aankoop van de tegels moet worden opgenomen maar b.v. € 45,00 / m2.

 • Watermerk

  Het is mogelijk om een watermerk te gebruiken op de rapportages. De watermerken waaruit geselecteerd kan worden zijn: concept, ter controle, definitief, offerte en uitvoering. Daarnaast is het mogelijk om uw bedrijfslogo als watermerk te gebruiken.

 • Bijlage

  Bij de afdruk van een calculatie kan een bijlage worden toegevoegd zoals bijvoorbeeld de algemene voorwaarden of een opdrachtbevestiging.